Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –


Ilmoittaudu mukaan ryhmiin Hoikassa, jonne pääset klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. Harrasteryhmiin ilmoittaudutaan syys- ja kevätkaudelle erikseen. Aikuinen on pääkäyttäjä ja lapsen voi ilmoittaa ryhmiin alikäyttäjänä.

Telinevoimistelu oheislajina

Kehonhallintaa telinevoimistelusta

Jaostomme tekee mielellään yhteistyötä eri urheiluseurojen ja toimijoiden kanssa. Tämän lisäksi järjestämme liikuntatunteja niin kouluille kuin vaikkapa tyhy-päiviä työyhteisöille.

Olipa kyseessä liikuntatunti tai tyhy-päivä, toimii harjoittelupaikkana  upea Voikkari-sali, jossa on monipuoliset puitteet monenlaiseet tekemiseen.

Telinevoimistelusta  hyvää tukea oman lajin harjoitteluun ovat saaneet mm. jääkiekkoilijat, jalkapalloilijat, taitoluistelijat ja golffarit, hiihtäjät, yleisurheilijat, painijat. Harjoitteissa käytetään telinevoimistelullisia elementtejä, jotka kehittävät monipuolisesti kehonhallintaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja voimaa. Harjoitteet perustuvat liikemallikehittelyyn joten jokainen voi harjoitella oman taitotasonsa mukaisesti.

Tervetuloa Voikkari-telinesalille monipuolisen harjoittelun pariin! Ota yhteyttä ja suunnitellaan sinun ryhmällesi – tai useammalle ryhmälle yhteinen – oma harjoituspaketti esimerkiksi kesäharjoitteluun. Ohjaajana toimii Miro Naukkarinen.

 

Taitotekijöistä painottuvat liiketaju, orientaatiokyky eli kyky hahmottaa raajojen ja kehon asennot sekä ajan arviointikyky.

Liikkuvuus kehittää yleistä taitotasoa ja kehon elastisuus vaikuttaa liikkeiden          toteuttamiseen. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat sekä tukee fyysisiä ominaisuuksia, kuten voimantuottoa ja nopeutta.

Kehonhallinta vaikuttaa mm. tasapainoon, kykyyn säädellä liikkeitä ja niiden sujuvuutta, sekä rytmikykyyn, joita tarvitaan kaikissa urheilulajeissa.

Voiman harjoittaminen oman kehon painolla lisää voima-ominaisuuksia. Voimaharjoittelu on osin räjähtävää voimaa ja kimmoisuutta lisäävää joka vaikuttaa lihasten hermotukseen ja auttaa osaltaan lajitaitoja kehittymään.

  

Jyväskylän yliopistossa opinnäytetyönä tehty tutkimus MONIPUOLISEN HARJOITTELUN YHTEYDET 10 –VUOTIAIDEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILIJOIDEN TAITOJEN KEHITTYMISEEN 

 

Maiju Kedonperä & Johanna Sinivaara

 

P.S: Telinevoimistelu sopii kaikenikäisille harrastajille! Tutustu myös esitykseen: Ikäihmiset telineillä Erkki Tervon tapaan

 

Yhteystiedot:

 • Miro Naukkarinen, valmentaja
  P. 041 3177 566
 • Hannele Salmela, jaoston pj
  P. 044 5896 012
 • ylivieskagymnastics@gmail.com

Saat meidät kiinni myös viestillä:

 

  HUOM! Tähdellä *) merkityt kohdat ovat pakollisia.

  Jaa somessa: