Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –

Ylivieska Gymnastics

– YLIVIESKAN KUULAN TELINEVOIMISTELUJAOSTO –


Ilmoittaudu mukaan ryhmiin Hoikassa, jonne pääset klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. Harrasteryhmiin ilmoittaudutaan syys- ja kevätkaudelle erikseen. Aikuinen on pääkäyttäjä ja lapsen voi ilmoittaa ryhmiin alikäyttäjänä.

Aloittelevalle kilpavoimistelijalle

Olet sitoutunut kilparyhmän toimintaan. Harjoituksista ei voi olla pois muutoin kuin sairauden takia, jotta jokainen voimistelija pysyy ryhmän aikataulussa mukana. Poissaolosta tulee ilmoittaa mahdollisuuksien mukaan ohjaajille. Aloittelevan kilpavoimistelijan tavoitteena on saada Voimisteluliiton ns. pronssi- ja hopeamerkit, osa kultamerkistä sekä Stara-kisa käydyksi alkavalla kaudella. Pronssi- ja hopeamerkkiliikkeiden- sekä luokkakilpailujärjestelmän vaatimukset ns. pakolliset sarjat, löytyvät Suomen Voimisteluliiton säännöistä.

Näitä harjoitellaan kisoja varten voimistelutunneilla. Stara-kisa on Voimisteluliiton leikkimielinen kilpailu. Stara-kisan jälkeen voi osallistua virallisiin luokkakisoihin kauden edetessä. Uudet kilparyhmäläiset pyrimme saamaan kisoihin viimeistään keväällä. Kilpailulisenssit hankitaan syyskuun puolivälissä. Lisenssi hankitaan Hoika-jäsentietojärjestelmään rekisteröitymisen jälkeen (kts. Ilmoittautuminen). Lisenssin nimi on Naisten telinevoimistelun (NTV) STARA-lisenssi, mikäli osallistuu ensimmäisellä kaudella vain Stara-kilpailuun. Tarkoitus on saada uskallusta esiintyä yksin ja hyvä kokemus kisoista. Starassa kisailijoita ei laiteta paremmuusjärjestykseen eikä ole pakollista kisata muita telineitä kuin permanto.

Luokkakilpailuissa kisaavalle

Kun voimistelija on saanut suoritettua tarvittavat merkkiliikkeet ja on vähintään 7 vuoden ikäinen, voimistelija saa osallistua B-lk kisoihin. Oikeisiin kisoihin osallistuvalla täytyy olla hankittuna naisten telinevoimistelun (NTV) KILPA A -lisenssi. Lisenssi tulee ostaa ajoissa, koska sen näkyminen kisapalvelussa vie aikaa ostohetkestä. Ilmoittautumista kilpailuihin ei voi tehdä, jos lisenssi ei ole voimassa. Lisenssin voimassaoloaika on vuosi. Vakuutukseton lisenssi käy, mikäli olette hankkineet jo tapaturmavakuutuksen. Tapaturmavakuutuksen tulee kattaa kilpatoiminta (esim. Lähitapiola tai IF).

Kilpailuihin valmistautuminen:

 • Vanhemmat ovat itse vastuussa kisapaikalle kuljetuksista, jos muutoin ei ole sovittu.
 • Paikalla oltava vähintään 45 min ennen kilpailujen alkua (E-luokka vielä aiemmin)
 • Joka kisareissulle eväät mukaan (herkkuja syödään vasta kisan jälkeen)
 • Kilpailuissa seuran edustuspuku, hiukset kiinni, ei kaula- tai käsikoruja
 • huoltajan ja voimistelijan on hyvä opetella käyttämään Voimisteluliiton kisapalvelua. 

Päivät ovat pitkiä, onnistumisia ja epäonnistumisia tulee, joten jutelkaa jo kotona kisoista. Kisapaikalla tulee osata käyttäytyä vaikka epäonnistuisi. Kisoissa ei sallita isoja tunteenpurkauksia (itku-potku-raivarit ei sallittuja). Huonosta käytöksestä seura voi saada varoituksen. Kaveria tulee kannustaa, mutta kesken sarjan ei saa häiritä, muutoin kuin jos kaveri unohtaa sarjan, saa kaveri kertoa mitä seuraavaksi tulee.

Kisoissa valmentaja ohjeistaa lapset kisakäytänteisiin, joten huoltajat voivat olla iloisesti tukijoukoissa ja huolehtia, että kaikki tarvittava on mukana.

Sarjoja on ulkopuolisen vaikea arvioida, joten luotamme tuomareiden arvosteluun. Jokainen kisa on erilainen ja tuomarit vaihtuvat myös.  Kaikki tuomarit ovat saaneet samanlaisen koulutuksen sekä käyneet läpi kokeet, jotka pitää läpäistä, jotta pystyy toimimaan tuomarina. Näin ollen olemme hyvissä käsissä.

Vanhemmilla menee aikaa ennen kuin pääsee mukaan telinevoimistelun maailmaan. Kisoissa esim. puomi, permanto ja nojapuut etenevät siten, että kolme ensimmäistä kokeilee, ensimmäinen kilpailee, neljäs kokeilee jne. Hypyssä puolet ryhmästä kokeilee kaksi hyppyä, jonka jälkeen he kisaavat, tämän jälkeen pääsee kokeilemaan ja kisaamaan toinen puoli ryhmästä.

Kisoissa lapset on jaettu nuorempiin ja vanhempiin kisaajiin iän perusteella. Ryhmissä voi olla sekä vanhempia että  nuorempia kisaajia sekaisin. Palkinnot jaetaan ikäryhmän mukaan.

B-D-luokissa kilpaillaan neliottelussa eli kaikkien telineiden pisteet lasketaan yhteen. Tuomarit eivät näytä kenellekään tarkkoja pisteitä vaan esim. 7 – 7,5, jolloin tiedämme pisteiden olevan tuolla välillä. Kun yhteispisteen yltävät kategoriaan III voidaan puhua ns. nousupisteistä eli voi alkaa kisaamaan korkeammassa luokassa. Ensin pitää toki harjoitella, jotta uuden luokan liikkeet onnistuvat. Näitä nousupisteitähän me kisoissa lähdemme tavoittelemaan.

KYSYY LISÄÄ VALMENTAJALTA!  

Yhteystiedot:

 • Miro Naukkarinen, valmentaja
  P. 041 3177 566
 • Hannele Salmela, jaoston pj
  P. 044 5896 012
 • ylivieskagymnastics@gmail.com

Saat meidät kiinni myös viestillä:

 
  HUOM! Tähdellä *) merkityt kohdat ovat pakollisia.


  Jaa somessa: